Page Is Under Construction!

SORRY

This page is under renovation until the end of the semester.
For better viewing,please use Mozilla Firefox 3.8 and above and a widescreen monitor

Pages

Thursday, December 24, 2009

Bawaku Terbang Tinggi

wee..so,post kali ni pasal layang2..
skunk musim angin..kuat gler doe angin..lg2 dpn umah ak da rata xde bukit...
haa..nie ayah ak,die yg mula2 maen,then sume maen..haha
so,keje ak snap pic je..lol

tgk..ramai join

nie adek ak...

pegang kuat2..
haha..td adek ak maen smpai putus tali..
terpakse la redah hutan..nasib hutan x tbal..lol..berikut adalah rakaman untuk mengambil layang2 atas pokok...





so,nie part stu nye vid..part 2 tgh upload..so tggu la da ciap nnt,korang tgk la kat utube ap ending die..
end post!

Saturday, December 19, 2009

Yeahu (part 3) Jeram Toi Trilogy


Jeram Toi (part 4)


Ezaz | MySpace Video


haha..da x btol kn derang smpai maen kat tmpat bdak2..haha..
berikut adalah aksi2 yg smpat di gambarkn..
aksi2 berikut jgn tiru ye adek2

walking on the water..
uh..lol
nas ske bwat cmni..kat swimming pool pon sme gak..shahmil
(leap of faith)..lol

beku dah

grrr...
ok..nie adalah vid sblom kitorang balik...
time nie nk ujan,semua da sjuk n pale msuk air da..haha

mmg gler..da ciap2 sume,kitorang smpat bergambar beramai2...
dgn bantuan brade mne tah..thnx bro..lol..
maka tamat lah kisah kami...
i hope we can hang out like this another time..

Thursday, December 17, 2009

Yeahu (part 2)

ok..akhirnye kitorang smpai kat jeram toi..fuhh..panas doe!
smpai2 je trus bergamba...hoho


ahaha..ap lah derang nie..da kunci pe sume moto,kitorg gerak keatas,xdegamba tp ad rakaman sahaja...ini perkara yg kitrorg wat pas smpai..tgk la sendiri
tgk dlu smpai abes bru ley smbung cite..


ok..abes je kitorang mendaki..sume keletihan..haha
dan smpat bergamba lg


haha..mke pancit je masing2




setelah hampa kerana xde tmpat nk mandi kat atas,kitorang decide turun balik(wat penat jerk)
Da smpai je bwh,derang da x saba2,bkk bju trus lompat!
haha..bese la,xcited gler...
kegembiraan dpt dilihat dlm vid seterusnye


dan smbung dlm vid ini


lpas tu kn...bersambung part 3

Wednesday, December 16, 2009

Yeahu (part 1)

hmm..smalam (16 disember)..aku dan kawan2 ku nk pegi jeram toi
haha..bes gler...kitorang pegi dlm 5 moto,sowang single ride iaitu shahmil,faiz(long),ak,yusri,
ajmal,afiq(gary),amir huzaifah,nas n last skali membe shahmil..
mse bertolak,gler glap ah..mcm nk hujan lbatgelap kn?hehe
time nie kat esso margosa,kowt..haha..ngah tggu shahmil ngan membe die dtg..

jeng2..so,derang da smpai,kitorang pon sume bertolak!wee~wee~seronok nye..haha
mse on the way ke jeram toi,kitorang lalu pantai,bkn pantai laut tuh,nme tmpat je tuh...
hujan da start turun,xlebat tp basah gak aa bju..bler smpai je area jelebu,panas terik!
smpai kering balik ah bju kitorang...tgk...

tgk,giler terik)

Ajmal & Gary







Shahmil & Faiz





Ak ngan Yusri






Amir & Nas..

hmm..lpas tu kn..(bersambung,part 2)

Sunday, December 13, 2009

YAY

ak da start blaja tok amik lesen kete..
see...

Cott ,Jalan Pantai...ea?ntah..haha
da dpt P..target ak smpai umah zarith!
penang mari!

Thursday, December 10, 2009

yeahhuu!Spm da abes

Kami da bebas seperti burung nie!Freedom!


yes!spm da abes weI!...
haha..no worry bout books anymore..
no more reading...
mcm2 jd mse last day kat skola td..
nk bersorak happy ketua pengawas x kasi!haish..spoil mood aje...
abes je paper LK,pegi kelas,
menggila kn diri masing2..haha..kelas ak da xrupe klas da...pastu msing2 lpaskn tension..
View pertama
.. view kedua(ad kertas melayang..)

haha..cmni la jd nye..kami Skola Kluster Kecemerlangan.Terima Kasih ckgu..haha(not related)
ad video,tp terlalu bahaya tok disiar kn,takut ckgu tau kitorang vandalisme...
so,10/12..berakhirlah kehidupan 5E2 dan pelajar2nya sebagai penuntut skolah kebangsaan...
Tamat!
End!

Wednesday, December 9, 2009

.....-untitled-.....

setiap org memerlukn kawan,
teman,
geng,
orang2 yg boleh kita berhubung.

tapi apakah itu kawan?
geng warung kopi?
member seperjuangan?
member lepak2?
rakan2 skolah atau kawan2 yg bersama
dengan kita semasa kita kecil.
x de prejudis,
x de perbezaan,
x de pertandingan,
x de persaingan.

sehingga satu hari kite blaja buka mata,
dan kita mle nmpk,
dunia bkan sekadar hitam dan putih.

x de hal,
skunk nie stakat nk bwat kawan mmg cpt,
sng,
dan pantas.xpaya kuar umah,
x paya bgun krusi,
tenung screen computer,
kletak kletuk aje keyboard.


bole ske mende yg sme,
x ske pon x pe,
knal x knal blakang cite,
risiko kite tanggung sendiri,
kerana persahabatan adalah satu pengembaraan tidak boleh diduga

kita meneruskan perjalanan hidup mencari kawan,
teman dan rakan untuk mengisi kekosongan tanpa menyedari mereka
berada dihadapan kita,
hanya menunggu masa untuk menemukan kita kembali,
hanya menunggu keadaan yg akn menentukn arah persahabatan

(dipetik dari drama bersiri popular "KAMI")

Wednesday, November 25, 2009

Apocalypes Please

argh..ap nie?jgn kacaw ak lah!
...25 nov/2009....

At 2.00am...

membuka kertas 2 additional mathemathics.....

after 30 mins...my head, probably most of the 92's went go like this..

it just go WTF!..
haha..


but,there was a saying,every cloud has a silver lining or u will fine a light at the end of a tunnel...

at 4.30 local time,most celebrated whole malaysia,me or probably all 92's..just went like this.!


Friday, November 6, 2009

satu hari aku pergi sekolah

nie la perjalanan ak ke sekolah




huh..begitu la ak ke sekolah hari2..
tp hari ni g lambat sket,sal tu cerah..ad xtra class..klu x tu glap ag..
///
bla3..klas da abis.
mse balik tu plak..ternmpk sesuatu yg aneh..
mse tu berenti kat lampu trafik yg berhampiran..



hmm..
.
ai2...

pelik la..kat lampu traffik pon bole buang sampah ke?nie la org malaysia,pantang nmpak celah je nk sumbat je smpah..kat skola jgn cite ah,xde celah pon byk smpah
xpaam la ngan org malaysia nie..
ye..ak tau..ak pon org malaysia..mari la sama2 jaga kebersihan..klu singapore boley saman org bwang smpah..xkn kite x bole kot(oit polis,nk duet lebey x?saman lah org bwang smpah nie,haha)
p/s..nk maki2?sila tinggal kn di ruangan comment.
thank you!

Monday, October 12, 2009

XpressMusic

heee..
heee...

heee...
heee...
heee...
nokia 5630 XpressMusic...

Ak da beli lah!....xactly rupa n warna nie!..
bess woo...hooo..heee...
ngee..aku tertarik dengan model2 xpressmusic ni sejak model 5300 XM..
aku dah pakai pon enset nie...enset screen besar pertama aku..
tp..pakai setahun je..sbb model 5630 XM dah keluar...
thnx oi mirul sbb recommendkn enset nie..
arigatou!

Sunday, October 4, 2009

Concentration!

merujuk perkara diatas..uh,cam nak buat surat rasmi la pulak!

mesti korang penah dengan word tuh waktu subjek kimia kan..makin pekat makin kuat!

tu la aku cuba buat untuk menghadapi SPM!

tggl 3 sbjek ak perlu kuasai!
-Addmath(Top Piority!)
-Kimia
-Fizik..

dgn concentration yang lebih,insya-Allah..dalam beberapa hari,aku dpat menguasainya dgn mudah!

ganbatte kudasai!
-pray for my success!(aku da kaya nanti aku blanja lah korang..):P

Tuesday, September 22, 2009

Raye2!


yosh!

blogging time....

yare2..hee..nie bkn nye on the way nk balik kg,,tapi g melaka yang akhirnya,
takde berhenti mana2..
btul..pergi melaka ad sawah..hoho..ta caye?

Tuh..nmpk? Lorong Hang Jebat..
haha..paling boring raye tahun ni!

Thursday, September 17, 2009

Jam!-ming!

jam betul tadi...
haish...hari ni pergi jamming..kata pukul 12...
tunggu punya tunggu..pukul 2 baru studio buka..=_="

tak kisahlah...tapi boleh gila woo..ngan puasa+panasnya..
fuhh...

yang penting...aku dapat pegang gita bass...
woo...bung!bung!bung!bunyinya..haha








huru-hara jugak tadi..tapi,dapat complete lagu knight of cydonia..
sugoi!!.habis lah lepas SPM nnt..hahaha

Saturday, September 12, 2009

bahang nya!!

Fuh...trial dah habis..
memang rasa beban dah hilang..
tapi agak kecewa dengan keputusannya...

T_T ToT........sedih betul...

hanya kerana silly mistake...
PKE aku target tinggi tapi tak dapat tinggi jugak...

beban belajar semakin bertambah....SPM lagi sebulan sahaja lagi...
doakan ezaz oke!

everyone xpecially SPM Candidate!!Ganbatte kudasai!!

Saturday, September 5, 2009

Cak3..Cicako!

wohoho...

arini,biawak besaw msuk umah aku,memamg besar.menurut saksi kejadian,
biawak besar sedang memerhati anak kucing dirumah aku...
tok berbuka puasa kot..heee..
..akibat kerisauan,mak aku panggil jiran tok tlg tangkap,tapi,orang indon lak datang..
orang suruh halau,die pegi bunuh lak binatang tuh!Kesiannya,..kepala dia hancur!sengal nye indon..blan puasa lak tuh,agak nye bkan islam kot..head shot dia kasi.!Lagi kesiannya,cicako tu tak mati lagi..ai2~kesial tul...tinggal nyawa2 ikan je..
so,dah tak tau nk bwat pe,g la buang je jauh2..
Pic atas nie,time nak buang dia..n still alive!!tgk mulut die ternganga..huuu..

Wednesday, September 2, 2009

Addmath,perosak masa dpan or pembina masa depan?

Hmm..

aku agak sedih..aku tak dpat jawab trial addmath!lol....fail again! A total complete failure.

heh..nmpk nye...SPM kena buat betul2....

aku tak mau merempat dijalanan..

hahaha(terpaksa gelak)..

Sunday, August 30, 2009

Cha-Ching $$

hoo..
income paling tinggi tahun ni..

ak bisnes(kononnya)repair pc...

haha..ye,dengan pertolongan member ak,Axis(bukan nama sebenar),aku da ceburi bidang perkomputeran..

thnx to my customer...hari ni dapat la ak rm 60..

banyak tu..

tapi duitnya disimpan tuk kegunaan masa hadapan..!

Saturday, August 29, 2009

Hari Kemerdekaan Malaysia Ke-52

haa...esok hari kemerdekaan..
tapi,tahun ni tak terasa apa2 pun..
mungkin kerana puasa kot?bkn lah..sebab trial SPM tak habis lagi..waaa T_T
entah la..
Tema kemerdekaan Malaysia pada tahun 2009 ialah 1(satu) Malaysia,Rakyat Didahulukan, Pencapian Diutamakan.Macam best je bunyi,hehe.1 Malaysia diilhamkan oleh perdana menteri kita sendiri.Menyatu padukan semua bangsa yang ada dalam negara kita.Sebagai generasi pasca merdeka,seharusnya kita menghargai jasa dan pengorbanan pejuang terdahulu dan tidak mensia-siakan hasil pengorbanan mereka.So,belajarlah rajin2..haha..memang tak de kaitan langsung.

Friday, August 28, 2009

Trial SPM..

Argh,kehangatan peperiksaan SPM sudah mula dirasai walaupun hanya peperiksaan percubaan

Bagi yang mula trial lepas cuti,seronoklah!

(Tibai pic sekolah aku)

Negeri Sembilan sudah mula sebelum cuti sekolah,
lepas tu boleh lak sambung lepas cuti,tak seronoknya!!
cuti bukannya belajar pon,
duduk rumah online,tambah lagi dengan bulan puasa..

Tak tahu la result aku nanti mcmner...=_="
kena lah struggle mlm ahad ni OoO

Jeng3


huk3..test2..


Hmm..korang mesti tertanya-tanya...kenapa pic kumpulan ni ada kat blog aku ni?

Hee..sebenarnya,mereka ini band kegemaran aku..sebuah band yg berasal dari negara Eropah iaitu Britain...

Tak lain tak bukan iaitu kumpulan yang dikenali sebagai MUSE

Band ini diketuai oleh Matthew Bellamy(vokalis,gitaris,pianoist dan sama waktu dengannya.Dia seorang yang amat kreatif dalam bidang yang diceburinya.Lirik yang dihasilkan mempunyai makna yang tersendiri.

Aku dah mula mengarut..LOL..disebabkan mereka,aku dah boleh main gitar...


tengok2..haha..sebenarnya,aku nak bagitau tu je...hee
:P(ni pun gitar member)

huh..blog or diary?

hmm..
first time tulis blog(boleh dikatakan begitu)
..actually malas sebenarnya nak buat blog nie..but,whut u can say..dunia da maju,
so,dah tak ada kerja lain..
bagi aku,kebanyakkan orang buat blog seperti catatan harian mereka atau lebih tepat lagi macam diari..
aku pun tak tahulah..layan je lah..
nak introduce?tak payah la kot..
rasanya korang dah kenal aku kat myspace
kenapa bahasa baku?hee...Tirot punya pengaruh la ni..haha..tak pe,SPM B.Melayu A1..
haha...