Page Is Under Construction!

SORRY

This page is under renovation until the end of the semester.
For better viewing,please use Mozilla Firefox 3.8 and above and a widescreen monitor

Pages

Saturday, October 15, 2011

Hello World

Wohoo,lama gila tak update blog..

ok.nak ucap tahniah la kat 2 orang kawan aku,Latifah Nasir and Nadzirah Afiqah sebab melanjutkan pelajaran kat oberseass...untunglahh..moga korang cepat adapt dengan negara orang ok..

second...woot,aku dah first year first sem degree student :P..skarang ni tanggungjawab makin berat,aku terpilih tok jadi board PRS uniten..harap aku dapat jalankan tugas dengan sebaiknya.

haishh...itu je lah kot? sehingga berjumpa lagi...bai

Tuesday, August 16, 2011

Butthurt?

Hahaha...tahu pulak kau rasa sakit...hehe
takpe lah..sekurang-kurangnya kau dah rasa..
tak bes kan rasa sakit..

ok..aku maafkan kau Nad

Thursday, August 4, 2011

The world of dreams


fuhh..assalamualaikumm..lama tak berblogging >.< takde idea ouh..oh,and btw,selamat berpuasa!

ok..sekarang baru ada idea nak tulis apa,fyi,aku ni bukanlah kaki movie,pergi wayang pun sebab follow cerita yang aku minat..tengok movie pun lambat sebab download je.Maklum la mana ada movie baru seminggu keluar dah ada kat internet.So aku pun baru tahu ada satu movie ni,tajuk dia Inception




Mula-mula tertengok poster dia n tajuk,terus kasi conclusion..ape kenamanye Inception ni?macam tak bes jer..haha..setelah beberapa bulan,ada kawan aku cakap pasal cerita ni dia kata best tapi aku tak take note sangat.Pastu aku usha la trailer dia n aku terus cari movie ni kat tenet..fuh,lama gila nak download,10GB lak tu =.= seminggu sebelum puasa baru dapat tengok.

Fes time tengok aku terus "peh,gempak gila".Nak tau kenapa? meh aku kasi summary.
Cerita ini berkisar dimana ada satu group ni keje dengan orang tertentu untuk mendapatkan maklumat untuk orang2 tersebut,kira macam pengintip r,yang bes part nya,semua dilakukan dalam keadaan separuh sedar or senang cerita sewaktu kita tidur.

Bagaimana mimpi itu berkait rapat dengan persekitaran kita sewaktu tidur contoh nya,kita sedang bermimpi yang kita sedang mendengar lagu di telepon bimbit atau komputer tetapi sebenarnya itu adalah jam loceng telepon kita or kita sedang bermimpi jatuh longkang tetapi rupanya kita jatuh katil..kemudian cerita ini berkembang dimana semasa bermimpi,kita boleh mimpi dalam mimpi o.0 ..huh,cool kan?

Cerita banyak pun takguna..korang mesti tak faham kan? haha..kepada penggemar filem yang memerlukan kita berfikir sambil menonton saya sarankan filem ini..

Friday, July 1, 2011

Hols Report #1

Semuanya berjalan seperti dirancang...

Game most of it dah habis main...sekarang ini pula nak serang panggung ,Transformer 3(malam ni),Potter berbulu....XD...

Kemudian bercuti di apartment Bukit Fraser...woot2...cuti paling bes kot...hurr...

Thursday, June 23, 2011

Fuhh

yeah...
Malaysia menang 2-1,result final aku 3 point...


Yahooo..cuti ni aku senang tahi...hello degreee :P

Friday, June 17, 2011

Internet

It should be free to access...gomen,y u no block porn instead of file sharing site?!!

Okay lah..the idea of copyright tu memanglah betul tapi SKMM ni tahu tak definisi SHARE/SHARING? Sharing ni macam,contoh..si Ali and the geng ni beli Bluray cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah,kongsi2 la duit...lepas dia dah selesai tonton,si Ali ni bagi la pulak kat geng2 dia..adakah perbuatan itu salah disisi undang2? TAK! SKMM beri alasan bahawa site file sharing ni punca masalah cetak rompak...ye,tapi tu orang dah salah guna website itu...guna untuk kegunaan sendirilah...

Itu sebab Anonymous buat Operation Malaysia/OpMalaysia..kebebasan internet disekat oleh kerajaan...ok..cukup..skarang ni,nak bagitau korang camne nak bypass blocked site..

http://pastehtml.com/view/ax99xkcpi.rtxt g kat link sblah ni...

Baca dan ikut arahan ini betul-betul..terbukti menggunakan DNS yang ditunjuk dalam link tu dapat menembusi tembok halangan oleh gomen....ouh yeah,BTW,this bypass technique is brought to you by Anonymous-We are legion,we do not forgive,we do not forget

Dem

watahell facebook suddenly kenot access..

SKMM dah block ka?

Monday, June 13, 2011

WOODKID - Iron

Deep in the ocean, dead and cast away
Where innocence is burned, in flames
A million mile from home, I'm walking ahead
I'm frozen to the bones, I am...

A soldier on my own, I don't know the way
I'm riding up the heights of shame
I'm waiting for the call, the hand on the chest
I'm ready for the fight, and fate

The sound of iron shocks is stuck in my head,
The thunder of the drums dictates
The rhythm of the falls, the number of dead's
The rising of the horns, ahead

From the dawn of time to the end of days
I will have to run, away
I want to feel the pain and the bitter taste
Of the blood on my lips, again

This deadly burst of snow is burning my hands,
I'm frozen to the bones, I am
A million mile from home, I'm walking away
I can't remind your eyes, your face

Thursday, June 2, 2011

Final Exam and the end.

minggu depan aku dah start final exam...

dan aku pada 8 haribulan aku officially tamat pengajian asasi or foundation aku di Universiti Tenaga Nasional (*harap2 lah semua ok and takde yang kene repeat)

3 bulan rehat sebelum aku melangkah masuk ke Degree...wuuu..tak sebar rasanya pun ada,takut pun ada..macam2..ok lah..doakn aku berjaya ya semua!

Wednesday, May 25, 2011

Uniten IT Week

woot...

kalau CoIT hari2 ada pc fair kan seronok...abis kelas je cuci mata..
FYI,for the first time,aku beli barang kat pc fair..wahh..teruja jap..aku beli mouse je pun bukan apa..haha..not bad la,bes nk buat main game..

slalu g pc fair gigit jari je..

ok la..oh btw,tahniah Nur Hanisah sebab dapat sambung belajar kat UM then fly ke Japan..wee besnya..kalau lah rumah nisa dekat boleh belajar Nihongo then ley tengok anime takde subs ...
kui3

End of line

Saturday, May 21, 2011

Midnight Movie

Ok,takde la midnight sangat..movie kul 10.15 abis midnight..HAHA

Tetibe pulak member aku ajak pi tengok cerita Kongsi..
meh la aku cerita sikit pasal cerita Kongsi ni,bagi aku plot not bad tapi bosan sikit la sebab lawak dia macam kita boleh agak..tapi aku minat part mereka buat stunt.Terbaik baii,koregraphi (camni eh eje? )cantik tersusun..si Sam tu buat sendiri aku rasa,macam tengok cerita Ong Bak pun ada..


Malas la nak cerita lagi.

Ciao!

Tuesday, May 17, 2011

Empat apartment,kalabunn malamin

Haa...kepada budak lepasan matrikulasi yang baru dapat result tu,tahniah la yer...
walaupun korang berhempas pulas selama setahun lebih,ganjaran pasti menanti,

Okay,malam tadi uniten bukak bazaar kalabunn malamin (kelab persatuan)

Hmmm,crita punya crita,aku secara tak langsung TERR join kelab uniten motorspot yang baru je ditubuhkan tahun ni.Well,cube teka aku buat apa ? ahaha...aku provide laptop dengan video Gymkhana performed by Ken Block USA Subaru Racing Team..(padahal kereta official kelab tu Proton Satria Neo R3) kui3...kelab ni menerima sambutan yang baik oleh pelajar2 uniten,baru tubuh dah dalam 40-50 orang join..not bad for beginner to start a club.

Dah bosan lepak kelab motorspot,aku pun meronggeng lah ke booth kelab lain,usha2 booth PRS then join one of their aktiviti next week.Then jumpa la geng2 PRS,Terasa macam pi balik sem 1 pula.Pastu kelab Astena pulak main gendang2...gilalahh,lama pulak tuh,bingit pulak telinga dibuatnya..memang dah macam disko Upten tu dibuatnya..

Abes je promote kelab dalam kul 11,then ramai2 gi makan kat belakang Amanah makan nasi bujang.Peh,kenyang bai! Walau nasi dengan telur dadar+sup tp kenyang gilaa...2 Ringgit je..
then dapat air refill abang kedai blanje katanya les copaque..hehe.

Skarang lepak umah Fit ngan Azmi sebab rumah blackout disebabkan aku *kih3 (gelak kururu)
Itu je la kot?

*nota kaki....tahniah ye mak,sebab dapat 4 apartment..jangan masuk Uniten yer?kalau nak masuk bagi tau dulu,bole buat persiapan :P

Sunday, May 15, 2011

hahaha

Belajar masak betul2 okay?
hehe

Thursday, May 12, 2011

*Sigh

Bilalah aku nak dapat peluang tok skydiving,shooting,drifting....
sabo je lah

Wednesday, May 11, 2011

Blurry Future

It seems that we heading toward the end of the world.
Goodbye wealth..goodbye friend...

lets hope that when we die and be accepted by Allah

Tuesday, May 10, 2011

Adui

Damn straight,I feel like I'm jump into bloody comic book here!

Monday, April 25, 2011

The point of no return

Adui...sem ni makin lama makin teruk
Hari ni saja dah 2 lecturer mengamuk...

Mai2....minggu ni ngan minggu depan ada 2 Test for mid term..
harap2 dapat jawab dengan tenang dan boleh jawab.*duh,esok ada test accounting >.<


ok la...

End of line.

Saturday, April 16, 2011

laaa

you're the queen of the superficial,
how long before you tell the truth?

Thursday, April 14, 2011

Waaaaaaaaaaaaat ?



Need to rageeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Saturday, April 9, 2011

Weird?Odd?

Jika seseorang itu berperangai pelik,tidak semestinya dia seorang yang loser,
Kerana yang pelik itu membezakan antara yang biasa.Pasti yang pelik itu istimewa.

Oh TV... :p

Monday, April 4, 2011

Weehee



Ahad yg lepas fav artis aku menang kat ABPBH 2010..

Yuna... wuuu...ntah mengapa aku menjerit bila nama Yuna diumumkan..(fes time aku jadi kipas-susah-mati artis Malaysia,slalu dok layan lagu orang barat je).Ehem..dah la dengar kat radio je coz tengah on the way pulang ke Uniten pusaka tersayang.Dah nak sampai Uniten tiba-tiba lak arena All Star Genting riuh..rupanya si usop penari kebudayaan dengan si Abi (HKLBR) buat special appearance malam tuh..dengan blurnya aku dengar derang buat lawak then satu arena gelak..heish,sabo je lah..pagi esok tu,dah ada orang post kat FB vid si usop tuh.

Time dia kata "sapa2 kat sini stuju,spaye awok ngumumkan kputusan ni,sila angkat macam saya (^.^)~".Fuh amik kau..satu dewan angkat tangan mcm dia! XD memang xbole blah.Memang pengaruh Kak Limah kuat gila..aku igt aku sorang je yang ketagih tengok cerita tuh.Apa2 pun tahniah tok Shaheizy Sam sebab menang Artis Paling Popular,gua respect lu derr~

Tuesday, March 22, 2011

T_T

Mobile phone aku sudah rosak...
sorry if korang call or sms tidak diangkat/balas...

T_T

Tuesday, March 8, 2011

Stopped from hoping

Ai2...
Benci betul lah kalau macam ni je...

Monday, February 28, 2011

Trimester 3 Begins!

Alright..today mark the start of my trimester 3...
Dem first day class math already blaja bout graph apa semua tuh..nasib okay lagi boleh diterima...
.
....
.....

Lepas tu kelas fizik pula..oh mai the lecturer is so bored =.=;;
Memang kena badi dari SMTTJ dulu..looking at the course outline subject die sejibik macam fizik form 4/5..at least 60% of the subject consist of electric and electronic which mean
a ticket for me to get through this subject easily(Tah ingat ke tak lagi subject EE neh =.=")Hopfully lah.

This trimester surely going to be a hell of a ride...

That's all for today...oww,and sorry bout my page,I have no idea on how to decorate my page properly..

Thursday, February 10, 2011

In Memory

A masterpiece that I've create during my second Trimester.
I created this video because there is a subject that require us to run an event,
therefore I became the montage crew for the event.Hope you guys enjoy this video!




Wednesday, February 9, 2011

Trimester 2 Ended !

Alright,today 9/2/2011 mark the end of trimester 2 but the ending was not so good.
Almost 90% IT student complaint bout the last paper which is CMPF 124 (Basic Skills For Knowledge Worker) AKA computer subject was a killer subject.

Can you believe it?They ask question that are out the reach of our mind.What we've been revising like the past year paper and all the notes are just like water passing through our head and the result is 0!Even the Dean List student could not afford to answer the question and even make blank faces,can you imagine it?

Feeling like to hunt down some penguin!Damn
Hope that my carrymark can help a little bit for my CMPF124 result.

Monday, January 31, 2011

Come on..make up ur mind!

Ok..ada dua pilihan for me untuk lanjutkan pelajaran ke Degree nanti...

Antara Graphic Multimedia or Information System

Aiyoyo..susahnya..dua-dua bes tapi tiap2 course ada pro and con dia...hope I make the right
decision.Pray for me for this final examination and continue my next semester with a good CGPA. Amin.

Till we meet again after the final examination..

Saturday, January 1, 2011

2012


Haha..orang post psl 2011 aku post psl 2012...huhu