Page Is Under Construction!

SORRY

This page is under renovation until the end of the semester.
For better viewing,please use Mozilla Firefox 3.8 and above and a widescreen monitor

Pages

Thursday, August 4, 2011

The world of dreams


fuhh..assalamualaikumm..lama tak berblogging >.< takde idea ouh..oh,and btw,selamat berpuasa!

ok..sekarang baru ada idea nak tulis apa,fyi,aku ni bukanlah kaki movie,pergi wayang pun sebab follow cerita yang aku minat..tengok movie pun lambat sebab download je.Maklum la mana ada movie baru seminggu keluar dah ada kat internet.So aku pun baru tahu ada satu movie ni,tajuk dia Inception




Mula-mula tertengok poster dia n tajuk,terus kasi conclusion..ape kenamanye Inception ni?macam tak bes jer..haha..setelah beberapa bulan,ada kawan aku cakap pasal cerita ni dia kata best tapi aku tak take note sangat.Pastu aku usha la trailer dia n aku terus cari movie ni kat tenet..fuh,lama gila nak download,10GB lak tu =.= seminggu sebelum puasa baru dapat tengok.

Fes time tengok aku terus "peh,gempak gila".Nak tau kenapa? meh aku kasi summary.
Cerita ini berkisar dimana ada satu group ni keje dengan orang tertentu untuk mendapatkan maklumat untuk orang2 tersebut,kira macam pengintip r,yang bes part nya,semua dilakukan dalam keadaan separuh sedar or senang cerita sewaktu kita tidur.

Bagaimana mimpi itu berkait rapat dengan persekitaran kita sewaktu tidur contoh nya,kita sedang bermimpi yang kita sedang mendengar lagu di telepon bimbit atau komputer tetapi sebenarnya itu adalah jam loceng telepon kita or kita sedang bermimpi jatuh longkang tetapi rupanya kita jatuh katil..kemudian cerita ini berkembang dimana semasa bermimpi,kita boleh mimpi dalam mimpi o.0 ..huh,cool kan?

Cerita banyak pun takguna..korang mesti tak faham kan? haha..kepada penggemar filem yang memerlukan kita berfikir sambil menonton saya sarankan filem ini..

No comments:

Post a Comment